Van wie geeft u het aanmerkelijk belang aan?

In bepaalde situaties moet u het aanmerkelijk belang van iemand anders aangeven. Van wie u dat moet doen, hangt af van uw situatie.

U hebt het heel jaar een fiscale partner

Hebt u het hele jaar een fiscale partner? Bereken dan het voordeel uit aanmerkelijk belang en de aftrekbare kosten van u samen. Het verschil tussen de gezamenlijke totale voordelen en de gezamenlijke totale kosten is het inkomen uit aanmerkelijk belang. U mag het inkomen uit aanmerkelijk belang verdelen zoals u dat wilt, als het totaal maar 100% is.

U hebt geen fiscale partner

Hebt u geen fiscale partner? Geef dan uw eigen inkomen uit aanmerkelijk belang aan. Dit is uw voordeel uit aanmerkelijk belang min de aftrekbare kosten ervan.

U hebt een deel van het jaar een fiscale partner

Hebt u een deel van het jaar een fiscale partner? Dan kunt u kiezen:

  • Kiest u er samen voor om het hele jaar fiscale partners te zijn? Dan gelden dezelfde regels als wanneer u het hele jaar een fiscale partner hebt.
  • Kiest u er niet voor om het hele jaar fiscale partners te zijn? Geef dan uw eigen inkomen uit aanmerkelijk belang aan. Dit is uw voordeel uit aanmerkelijk belang min de aftrekbare kosten ervan.

Minderjarige kinderen met aanmerkelijk belang

U moet ook het inkomen uit aanmerkelijk belang aangeven van uw minderjarige kinderen. Het gaat om de inkomsten van dat kind tot de dag dat dit kind 18 jaar wordt.

 

 

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.