Verschillende banen in loondienst

Als je werkt, houdt je werkgever belasting in op je loon. Heb je in 1 jaar verschillende banen? Dan kan het zijn dat er te veel belasting is ingehouden op je loon. Hierbij is van belang of je de banen na elkaar of tegelijkertijd hebt. Vul de aangifte in om meteen te zien of je belasting kunt terugkrijgen.

Verschillende banen na elkaar

Heb je verschillende banen na elkaar? Dan hebben al je werkgevers belasting betaald (loonheffing) over je loon. Hiervan kun je waarschijnlijk een gedeelte terugkrijgen. Hoeveel belasting er al is betaald, staat bij 'loonheffing' of 'loonbelasting' op de jaaropgaven die je van je werkgevers ontvangt.

Verschillende banen tegelijkertijd

Heb je tegelijkertijd verschillende banen? Dan kan het zijn dat je werkgevers te weinig belasting over je loon betalen. Je moet dan misschien achteraf belasting betalen.

Als je werkt, heb je recht op korting op de belasting. Dit heet loonheffingskorting. Je werkgever kan die korting toepassen, zodat jij meer loon krijgt. Maar als meerdere werkgevers die korting voor jou toepassen, betalen zij te weinig belasting over je loon en moet je misschien achteraf belasting betalen. Zorg er daarom voor dat maar 1 werkgever voor jou de loonheffingskorting toepast.

Aangifte-app

Met de aangifte-app of de online aangifte op Mijn Belastingdienst zie je meteen hoeveel belasting je terugkrijgt. Vul je aangifte in.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.