Het rijksmonumentenpand behoort tot uw onderneming of werkzaamheid

Voert u uw onderneming in uw rijksmonumentenpand? Of behoort het pand tot een werkzaamheid? Dan gelden dezelfde regels als voor gewone bedrijfspanden. De onderhoudskosten (min een eventueel subsidiebedrag) mag u aftrekken van de winst of van uw resultaat uit overige werkzaamheden.

Geen drempel

U hoeft het aftrekbedrag niet te verminderen met een drempel.

Let op!

Het kan zijn dat de onderhoudskosten erg hoog zijn of dat de werkzaamheden zo ingrijpend zijn, dat een nieuw pand ontstaat. Bijvoorbeeld als u het pand na aankoop geschikt maakt voor uw onderneming. In dat geval mag u de onderhoudskosten niet aftrekken van de winst of van het resultaat uit overige werkzaamheden. Deze kosten neemt u samen met de aanschafkosten van uw rijksmonumentenpand op in de balans. Vervolgens mag u over deze kosten afschrijven.

Fiscaal transparant samenwerkingsverband

Is er sprake van een fiscaal transparant samenwerkingsverband? Stuur dan uw verzoek om de vaststelling van aftrekbaarheid van onderhoudskosten voor een rijksmonumentenpand naar:

Belastingdienst/kantoor Amsterdam
Bureau Monumentenpanden
Postbus 58944
1040 EE Amsterdam

Hebt u vragen over een fiscaal transparant samenwerkingsverband met een monumentenpand? Bel dan het Bureau Monumentenpanden van de Belastingdienst, telefoon 088 - 152 81 55.

Zie ook

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.