U verhuist tijdelijk naar een huurwoning

Hebt u een eigen woning verkocht en bent u tijdelijk in een huurwoning gaan wonen? En gaat u binnenkort een andere eigen woning kopen of laten bouwen? Dan kunt u uw kapitaalverzekering of uw bankspaarrekening weer laten voldoen aan de voorwaarden.

U moet dan uiterlijk op 31 december van het jaar na het jaar van de verkoop van de oude woning een andere eigen woning kopen. Ook moet onder andere uw kapitaalverzekering of spaarrekening dan bedoeld zijn voor de aflossing van de eigenwoningschuld van die nieuwe eigen woning. De verzekering of rekening verhuist op dat moment weer van box 3 (sparen en beleggen) naar box 1 (werk en woning).

Voorwaarden:

  • Het gegarandeerde kapitaal van de herstelde kapitaalverzekering eigen woning mag niet hoger zijn dan het gegarandeerde kapitaal dat u oorspronkelijk had.
  • De looptijd van de herstelde kapitaalverzekering mag niet langer zijn dan de looptijd van de vorige 'kapitaalverzekering eigen woning'.

Het vrijstellingsbedrag dat u eerder gebruikte, wordt dan weer opgeteld bij het vrijstellingsbedrag dat overbleef na de afrekening over uw kapitaalverzekering of spaarrekening. Per saldo wordt uw vrijstelling hersteld in de oude toestand.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.