Aangifte doen via het oude ondernemersportaal

Kunt u niet inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk? Dan kunt u nog gebruikmaken van het oude portaal voor ondernemers. Dit portaal verdwijnt als het voor alle ondernemers mogelijk is om Mijn Belastingdienst Zakelijk te gebruiken.

Bij Inloggen voor ondernemers leest u welke belastingzaken u op dit moment kunt regelen in Mijn Belastingdienst Zakelijk, en welke u nog kunt regelen in het oude portaal.

Inloggen op oude ondernemersportaal

U logt in op het oude portaal voor ondernemers met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze inloggegevens hebt u na uw inschrijving bij KVK van ons gekregen. Bent u uw inloggegevens kwijt? Bel dan naar de BelastingTelefoon.

Kunt u niet inloggen op Mijn Belastingdienst Zakelijk en wilt u voor de btw-aangifte nog gebruikmaken van het oude portaal? Op dat portaal logt u in met een gebruikersnaam en wachtwoord. Die inloggegevens kunt u bij ons aanvragen. Hoe u dat doet, vindt u op Inloggegevens aanvragen voor de btw-aangifte op het oude portaal.

Let op!

Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn persoonlijk. Ze worden slechts eenmaal automatisch verstrekt.

Voor informatie over het veilig gebruik en het veilig opslaan van wachtwoorden, zie www.veiliginternetten.nl.

Problemen met inloggen?

Hebt u problemen bij het inloggen op het oude ondernemersportaal? Lees dan wat u kunt doen op de pagina Problemen met inloggen bij het oude ondernemersportaal.

Als u bent ingelogd

Als u bent ingelogd, ziet u een overzicht met uw aangiften en opgaven. Daarin staat welke aangiften en opgaven u nog moet insturen of al hebt ingestuurd. Vervolgens kunt u uw aangifte doen. Afhankelijk van de belasting doet u dat online of offline. In het laatste geval downloadt u het formulier, vult het in en stuurt het ondertekend op.

Let op!

Om veiligheidsredenen wordt het oude ondernemersportaal automatisch gesloten als u langer dan 30 minuten geen gegevens hebt ingevuld. U moet dan opnieuw inloggen.

Ondertekening aangifte

Als u online aangifte doet, ondertekent u uw aangifte met uw gebruikersnaam en wachtwoord.

Als u offline aangifte doet, ondertekent u uw aangifte met de hand.

Retourberichten

Als u via het oude ondernemersportaal een aangifte doet of andere belastingzaken regelt, krijgt u een zogenoemd retourbericht van ons.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.