Ondernemers kunnen aangifte laten doen door een fiscaal dienstverlener

U kunt uw aangifte laten verzorgen door een fiscaal dienstverlener, zoals een salarisservicebureau, accountant of belastingadviseur. Hij stelt uw aangifte samen met een softwarepakket. Vervolgens stuurt hij de aangifte naar de Belastingdienst.

Afspraken met uw fiscaal dienstverlener

Laat u uw aangiften verzorgen door een fiscaal dienstverlener? Dan is het verstandig om goede afspraken te maken, bijvoorbeeld over de manier waarop u uw administratie doet of over wie de aangifte ondertekent en verstuurt.

Let op!

U blijft altijd zelf verantwoordelijk voor uw aangifte. Ook als u uw aangifte laat verzorgen door uw fiscaal dienstverlener.

Overzicht aangiften en opgaven

Om de status van uw aangiften en opgaven te zien, logt u in op 'Inloggen voor ondernemers'. In het overzicht met uw aangiften en opgaven ziet u welke aangiften en opgaven u nog moet insturen en welke u al hebt ingestuurd.

Uitzondering aangifte inkomstenbelasting

Uw aangifte inkomstenbelasting tot en met belastingjaar 2014 staan nog wel onder 'Inloggen voor ondernemers'. De aangiften inkomstenbelasting vanaf belastingjaar 2015 staan op Mijn Belastingdienst.

Serviceberichten Aanslag

Uw fiscaal dienstverlener kan (een deel van) de gegevens krijgen van de aanslagen, kennisgevingen en beschikkingen die wij naar u versturen. Om deze zogenoemde Serviceberichten Aanslag te kunnen ontvangen, heeft hij wel uw toestemming nodig.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.