Mijn Belastingdienst Zakelijk vervangt het oude portaal voor ondernemers

Doet u altijd aangifte via het oude portaal voor ondernemers? Dan gaat er voor u iets veranderen. Btw-zaken vanaf 2022 regelt u voortaan in ons nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk. Op dit nieuwe portaal logt u in met DigiD of eHerkenning. U kunt er ook voor kiezen aangifte te doen via administratiesoftware of een fiscaal dienstverlener.

Wat moet u doen om over te stappen?

Op onze speciale overstappagina vindt u alle informatie en een overzicht van de stappen die nodig zijn om over te stappen. We raden u dit zo snel mogelijk te doen.

Let op!

Startende ondernemers krijgen niet meer automatisch een gebruikersnaam en wachtwoord toegezonden nadat zij zich hebben ingeschreven bij de KvK.

Na inschrijving logt u in op Mijn Belastingdienst Zakelijk met DigiD of eHerkenning. Ook kunt u ervoor kiezen aangifte te doen via administratiesoftware of een fiscaal dienstverlener.

Kunt u niet overstappen?

Ondernemers die zich niet kunnen inschrijven in het Handelsregister van de KVK kunnen voor de btw-aangifte voorlopig nog gebruik blijven maken van het oude zakelijke portaal. Deze ondernemers kunnen er overigens ook voor kiezen btw-aangifte te doen met behulp van administratiesoftware of via een fiscaal dienstverlener.

Aangifte doen voor een fiscale eenheid

Doet u aangifte voor een fiscale eenheid? Log dan op de juiste manier in op Mijn Belastingdienst Zakelijk:

  • aangifte omzetbelasting
    Om btw-zaken voor de fiscale eenheid te kunnen regelen via Mijn Belastingdienst Zakelijk is het voldoende als 1 van de deelnemende bedrijven eHerkenning aanvraagt. Dit bedrijf machtigt een persoon (een medewerker) om de btw-aangifte te doen voor de fiscale eenheid. Hiervoor moet deze persoon eHerkenning aanvragen en in het eHerkenningsmiddel bevoegdheid krijgen voor de dienst ‘Omzetbelasting voor Fiscale Eenheden’ om alle alle btw-zaken voor de fiscale eenheid te kunnen regelen.
  • aangifte vennootschapsbelasting
    Log in met de inloggegevens van de moedermaatschappij van de fiscale eenheid en niet met de inloggegevens van een van de dochtervennootschappen van de fiscale eenheid. Alleen dan staat de juiste aangifte voor u klaar.

Let op!


Stap voor uw btw-aangifte snel over op ons nieuwe portaal voor ondernemers: Mijn Belastingdienst Zakelijk.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.