1e keer inloggen ondernemers

Bij de 1e keer inloggen doet u het volgende:

 1. Klik op de term 'Inloggen' rechtsboven in de gekleurde balk, en klik daarna op: 'Voor ondernemers'.

  In het scherm 'Inloggen voor ondernemers' moet u vervolgens een keuze maken voor Mijn Belastingdienst Zakelijk of het oude portaal voor ondernemers.

  Alle belastingzaken voor ondernemers kunt u voorlopig nog regelen in het oude portaal. Klik in het scherm 'Inloggen voor ondernemers' op ‘Naar het oude portaal voor ondernemers’ en log in met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat u van ons hebt gekregen.

  Bent u zzp’er of hebt u een eenmanszaak? Dan kunt u de omzetbelasting (btw-aangifte, suppletie en opgaaf ICP) ook regelen in Mijn Belastingdienst Zakelijk, het nieuwe portaal voor ondernemers. Klik dan in het scherm 'Inloggen voor ondernemers' op ‘Naar Mijn Belastingdienst Zakelijk’ en log in met uw DigiD.

 2. Bent u voor de 1e keer ingelogd in het oude portaal, vul dan bij het huidig wachtwoord opnieuw het wachtwoord in dat u van ons hebt gekregen.Vul ook een nieuw wachtwoord in. Dit is het wachtwoord waarmee u voortaan op het oude portaal inlogt. Aan dit wachtwoord hebben wij bepaalde eisen gesteld
   
 3. Vul uw e-mailadres in. Wij gebruiken uw e-mailadres:
  1. om u een wachtwoord of gebruikersnaam te sturen als u die vergeten bent
  2. om u te attenderen op zaken, bijvoorbeeld dat een nieuwe aangifte voor u klaar staat
  3. om u mails te sturen over uw aangifte(n). Dit e-mailbericht is een van de retourberichten die u van ons krijgt.

 4. Hebt u een e-mailadres ingevuld? Kies dan een vraag uit de 4 verschillende algemene vragen en vul daarbij uw antwoord in.
  Het antwoord op de vraag die u kiest, hebt u nodig als u bij een vergeten wachtwoord of gebruikersnaam een nieuw wachtwoord of uw gebruikersnaam per mail toegestuurd wilt krijgen.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.