Voor de 1e keer inloggen voor btw-aangifte

Wilt u voor de 1e keer inloggen om uw btw-zaken te regelen? Doe dan het volgende:

Klik op belastingdienst.nl op de term 'Inloggen' rechtsboven in de gekleurde balk, en klik daarna op 'Voor ondernemers'. Afhankelijk van wat u wilt doen, kiest u in het scherm 'Inloggen voor ondernemers' voor:

  • Mijn Belastingdienst Zakelijk
  • Het oude portaal voor ondernemers

Inloggen in Mijn Belastingdienst Zakelijk

Mijn Belastingdienst Zakelijk is ons nieuwe portaal voor ondernemers. Hoe u daar inlogt, hangt af van wat voor ondernemer u bent.

Bent u zzp'er of hebt u een eenmanszaak? Dan logt u in met DigiD. Hebt u nog geen DigiD? Kijk dan bij DigiD aanvragen. Rechtspersonen kunnen inloggen met eHerkenning.

Inloggen in het oude portaal voor ondernemers

Ondernemers die zich niet kunnen inschrijven in het Handelsregister van de KVK, kunnen voor de btw-aangifte voorlopig nog gebruik blijven maken van het oude zakelijke portaal. Deze ondernemers kunnen er overigens ook voor kiezen btw-aangifte te doen met behulp van administratiesoftware of via een fiscaal dienstverlener.

Let op!

Voor aangiften vanaf 2022 en daarna zal Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal voor ondernemers vervangen. Stap snel over op Mijn Belastingdienst Zakelijk of doe aangifte via administratiesoftware of een fiscaal dienstverlener.

Hoe stapt u over op Mijn Belastingdienst Zakelijk?

Op onze speciale overstappagina vindt u alle informatie en een overzicht van de stappen die nodig zijn om over te stappen. We raden u aan dit zo snel mogelijk te doen

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.