1e keer inloggen

Bij de 1e keer inloggen doet u het volgende:

Klik op de term 'Inloggen' rechtsboven in de gekleurde balk, en klik daarna op 'Voor ondernemers'. Afhankelijk van wat u wilt doen, kiest u in het scherm 'Inloggen voor ondernemers' voor:

  • Mijn Belastingdienst Zakelijk
  • het oude portaal voor ondernemers

Inloggen in Mijn Belastingdienst Zakelijk

Mijn Belastingdienst Zakelijk is ons nieuwe portaal voor ondernemers. Hoe u daar inlogt, hangt af van wat voor ondernemer u bent. Bent u zzp'er of hebt u een eenmanszaak? Dan logt u in met DigiD. Hebt u nog geen DigiD? Kijk dan bij DigiD aanvragen.

Voor rechtspersonen geldt: u kunt inloggen met eHerkenning. Met uitzondering van organisaties die niet staan ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. In dat geval logt u met gebruikersnaam en wachtwoord in op het oude portaal voor ondernemers.

Let op!

Het oude portaal voor ondernemers blijft voorlopig bestaan. Maar op termijn zal Mijn Belastingdienst Zakelijk het oude portaal voor ondernemers vervangen.

Aangifte doen via het oude portaal voor ondernemers

Doet u aangifte via ons oude portaal voor ondernemers? Dan hebt u de gebruikersnaam en het wachtwoord nodig die u van ons hebt gekregen.

Bent u voor de 1e keer ingelogd in het oude portaal? Vul dan bij 'huidig wachtwoord' opnieuw het wachtwoord in dat u van ons hebt gekregen.Vul ook een nieuw wachtwoord in. Dat is dan het wachtwoord waarmee u voortaan op het oude portaal inlogt. Aan dit wachtwoord hebben wij bepaalde eisen gesteld.

Vul uw e-mailadres in. Wij gebruiken uw e-mailadres:

  1. om u een wachtwoord of gebruikersnaam te sturen als u die vergeten bent
  2. om u te attenderen op zaken, bijvoorbeeld dat een nieuwe aangifte voor u klaar staat
  3. om u mails te sturen over uw aangifte(n). Dit e-mailbericht is een van de retourberichten die u van ons krijgt.

Hebt u een e-mailadres ingevuld? Kies dan een vraag uit de 4 verschillende algemene vragen en vul uw antwoord in. Het antwoord op de vraag die u kiest, hebt u nodig als u uw wachtwoord of gebruikersnaam bent vergeten (of beide) en u via de e-mail een nieuw wachtwoord of uw gebruikersnaam van ons wil.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.