U wijzigt uw activiteiten of beëindigt uw onderneming

Wat moet u doen als u uw activiteiten wijzigt of uw onderneming beëindigt?

U wijzigt uw activiteiten

Het wijzigen van uw activiteiten kan gevolgen hebben voor de belastingen. Als u geen ondernemer bent voor de btw en u besluit om bijvoorbeeld artikelen te gaan verkopen, kunt u te maken krijgen met btw en vennootschapsbelasting. Hebt u vragen of wilt u wijzigingen doorgeven? Bel dan met de BelastingTelefoon. U kunt ook een brief schrijven naar uw belastingkantoor.

U beëindigt uw activiteiten

Bent u belastingplichtig en stopt u uw onderneming definitief? En staat uw onderneming geregistreerd bij de Kamer van Koophandel? Dan schrijft u uw onderneming uit bij de Kamer van Koophandel. De KvK geeft dit door aan de Belastingdienst. Daarna sturen wij u een brief over de gevolgen als u stopt met uw onderneming.

Is uw onderneming niet geregistreerd bij de Kamer van Koophandel? Geef dan zelf aan uw belastingkantoor door dat u de onderneming stopt.

Bent u belastingplichtig voor de vennootschapsbelasting? Dan moet er een eindafrekening plaatsvinden. Dit gebeurt bij de laatste aangifte. Blijft er geld over (batig saldo)? Dan moet u het geld besteden zoals is omschreven in de statuten.

Had u werknemers in dienst, dan moet u apart dat aan ons melden dat u niet langer inhoudingsplichtig bent. U krijgt dan van ons een 'Mededeling Intrekking aangiftebrief'. In deze mededeling staat per wanneer u geen aangifte meer hoeft te doen. Zolang u deze mededeling niet hebt gekregen, doet u nihilaangiften.

Hebt u vragen? Bel dan met de BelastingTelefoon. U kunt ook een brief schrijven naar uw belastingkantoor.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.