Uw omzetbelastingnummer en btw-identificatienummer

U krijgt een btw-identificatienummer (btw-id) van ons, nadat u uw bedrijf bij de Kamer van Koophandel hebt geregistreerd. U leest er meer over bij Schrijf uw onderneming in bij de KVK.

Als wij u als ondernemer voor de btw registreren, ontvangt u 2 brieven van ons. In de 1e brief ziet u uw omzetbelastingnummer. In de 2e uw btw-identificatienummer.

Omzetbelastingnummer

Het omzetbelastingnummer gebruikt u bij contact met de Belastingdienst. Bijvoorbeeld als u ons een brief schrijft of de BelastingTelefoon belt.

Het omzetbelastingnummer ziet er zo uit: 9 cijfers, letter B, 2 cijfers. Bij eenmanszaken zijn de 9 cijfers gelijk aan het burgerservicenummer.

Dit is de opbouw van het omzetbelastingnummer: 111234567B01.

Btw-identificatienummer

Het btw-identificatienummer vermeldt u op uw facturen en website, of andere communicatiemiddelen. Uw leveranciers en afnemers kunnen dit nummer controleren op de website van de Europese Commissie.

Het btw-identificatienummer ziet er zo uit: landcode NL, 9 cijfers, letter B, en een controlegetal van 2 cijfers.

Dit is de opbouw van het btw-identificatienummer: NL123456789B01.

Ik heb een eenmanszaak, waarom heb ik nu 2 nummers?

In het btw-identificatienummer wordt uw BSN niet meer gebruikt. Hierdoor is uw privacy beter beschermd, bijvoorbeeld als u een factuur naar een klant stuurt.

Omzetbelastingnummer of btw-identificatienummer kwijt?

Uw omzetbelastingnummer ziet u als u inlogt als ondernemer, bijvoorbeeld als u btw-aangifte doet.

Hebt u uw btw-identificatienummer niet meer? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon. Wij sturen de brief dan opnieuw per post. Een andere manier is niet mogelijk.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.