Uw omzetbelastingnummer en btw-identificatienummer

Start u een onderneming? Schrijft u zich dan in bij KVK. KVK geeft uw inschrijvingsgegevens aan ons door. Wij registreren u dan ook. U krijgt van ons binnen 10 werkdagen bericht over de registratie van uw onderneming in onze administratie. U leest er meer over bij Schrijf uw onderneming in bij KVK.

Als wij u als ondernemer voor de btw registreren, ontvangt u 2 brieven van ons: een brief met uw omzetbelastingnummer en een brief met uw btw-identificatienummer.

Omzetbelastingnummer

Het omzetbelastingnummer gebruikt u bij contact met de Belastingdienst. Bijvoorbeeld als u ons een brief schrijft of de BelastingTelefoon belt.

Het omzetbelastingnummer ziet er zo uit: 9 cijfers, letter B, 2 cijfers. Bij eenmanszaken zijn de 9 cijfers gelijk aan het burgerservicenummer (BSN).

Dit is de opbouw van het omzetbelastingnummer: 111234567B01.

Btw-identificatienummer

Het btw-identificatienummer vermeldt u op uw facturen en website, of andere communicatiemiddelen. Uw leveranciers en afnemers kunnen dit nummer controleren op de website van de Europese Commissie.

Het btw-identificatienummer ziet er zo uit: landcode NL, 9 cijfers, letter B, en een controlegetal van 2 cijfers. Vanaf 1 januari 2020 zijn voor eenmanszaken de 9 cijfers niet gelijk aan de cijfers van het omzetbelastingnummer.

Dit is de opbouw van het btw-identificatienummer: NL123456789B01.

Waarom 2 nummers voor eenmanszaken?

In het btw-identificatienummer is uw burgerservicenummer niet meer verwerkt. Zo is uw privacy beter beschermd.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.