U doet aangifte per maand of kwartaal

Als u per maand of per kwartaal aangifte doet, mag u de vermindering ook per jaar toepassen. De totale vermindering voor een jaar vult u dan in de laatste aangifte van dat jaar. Hoe u dat doet, leest u bij U doet aangifte per jaar.

Vermindering verrekenen in maand- of kwartaalaangifte

Wilt u de vermindering eerder verrekenen? Dat kan. U kunt dan per maand of per kwartaal in uw aangifte een voorlopige vermindering invullen. Na afloop van het jaar verrekent u de voorlopige verminderingen met de definitieve vermindering. U mag de voorlopige vermindering natuurlijk alleen schatten als u verwacht dat u minder dan € 1.883 aan ons moet betalen.

U vult voorlopige en definitieve verminderingen in bij rubriek 5 'Voorbelasting, kleineondernemersregeling en schatting' van de aangifte omzetbelasting.

Zo berekent u de voorlopige vermindering

Wilt u weten hoe u de voorlopige vermindering berekent? U ziet bij De voorlopige vermindering berekenen welk bedrag u maximaal als voorlopige vermindering mag invullen in uw aangifte.

Correctie voorlopige vermindering ná de laatste aangifte van het jaar

Hebt u in de loop van het jaar voorlopige verminderingen in uw aangiften toegepast vanwege de kleineondernemersregeling? Maar hebt u deze verminderingen niet gecorrigeerd in uw laatste aangifte van dat jaar? Corrigeer dit dan met het formulier 'Suppletie omzetbelasting'. U kunt dit formulier invullen en verzenden op het beveiligde gedeelte van de internetsite.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.