Naheffingsaanslag btw

Als u te laat of geen btw-aangifte doet, ontvangt u een naheffingsaanslag. Wij maken dan een schatting van het btw-bedrag dat u moet betalen.

Naheffingsaanslag betalen

U betaalt de naheffingsaanslag met de acceptgiro die u hierbij ontvangt. Op de naheffingsaanslag staat wanneer de betaling bij ons binnen moet zijn.

U kunt een kort uitstel krijgen (maximaal 4 maanden) voor het betalen van een naheffingsaanslag, als u voldoet aan de voorwaarden. Dit uitstel kunt u telefonisch aanvragen. Bel hiervoor met de BelastingTelefoon. Kijk voor meer informatie ook bij Kort telefonisch uitstel voor ondernemer.

Naheffingsaanslag te hoog?

De naheffingsaanslag is een inschatting van het btw-bedrag dat u moet betalen. Is dit bedrag volgens u te hoog? Dan moet u binnen 6 weken na de datum van de aanslag bezwaar maken. U doet dit door alsnog een aangifte in te dienen.

Naheffingsaanslag te laag?

Is de geschatte naheffingsaanslag volgens u te laag? Dan moet u binnen 6 weken na de datum van de aanslag bezwaar maken. U doet dit door alsnog een aangifte in te dienen. Hebt u dat gedaan? Maak de btw die u nog moet betalen dan niet naar ons over. Wacht daarmee tot wij u een naheffingsaanslag hebben gestuurd.

Juiste gegevens

Zorg ervoor dat u aangifte doet over het juiste tijdvak, en met het juiste RSIN/fiscaal nummer of burgerservicenummer. Als u aangifte doet over een verkeerd tijdvak, of met een verkeerd RSIN/fiscaal nummer of burgerservicenummer, dan krijgt u automatisch een naheffingsaanslag.

Startende ondernemer

Bent u een startende ondernemer? Dan krijgt u na uw 1e btw-aangifte vaak een naheffingsaanslag. Deze naheffingsaanslag is geen schatting, maar is gebaseerd op uw 1e btw-aangifte. Meer hierover leest u bij 1e aangifte startende ondernemer.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.