Niet meedoen met de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR)

Als u niet meedoet aan de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden.

U doet ieder kwartaal btw-aangifte 

  • U geeft in die aangifte op hoeveel btw u moet betalen over uw stroomopbrengst. Meestal kunt u hiervoor een vastgesteld bedrag (forfait) gebruiken. Wilt u niet ieder kwartaal aangifte doen? Dan kunt u een schriftelijk verzoek indienen bij uw belastingkantoor om 1 keer per jaar aangifte te mogen doen over het hele jaar.
  • U trekt de btw over eventuele kosten voor de zonnepaneelinstallatie af. Denk aan onderhoudskosten of kosten voor een nieuwe omvormer.

U kunt op ieder moment kiezen om deel te nemen aan de KOR

U kunt zich aanmelden met het aanmeldformulier. Houd er rekening mee dat wij 4 weken nodig hebben om uw aanmelding te verwerken. Uw deelname start dan het eerstvolgende tijdvak. Vanaf dat moment doet u geen aangifte meer. Als u ervoor kiest om alsnog mee te doen, dan betekent dat het volgende:

  • U doet mee voor een periode van ten minste 3 jaar. U kunt uw deelname niet tussentijds beëindigen. Ook niet om een grote investering te doen voor bijvoorbeeld een nieuwe set zonnepanelen. Of om een ondernemersactiviteit zoals een eenmanszaak te starten. Uw deelname stopt alleen als de periode van 3 jaar voorbij is of als uw omzet boven de € 20.000 komt.  

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.