Ik was ooit geregistreerd als btw-ondernemer

Bent u eerder geregistreerd als btw-ondernemer? En eindigde die registratie ná de datum van de factuur voor zonnepanelen die u hebt gekocht? Dan leest u hieronder hoe u btw-aangifte doet om btw terug te vragen over die zonnepanelen.

Hoe vraagt u btw terug over zonnepanelen?

Dat gaat in 3 stappen: 

  • U meldt zich opnieuw aan als ondernemer voor de btw.
  • U geeft aan ons uw bankrekeningnummer door.
  • U vult uw btw-aangifte in.

Stap 1 U meldt zich opnieuw aan als ondernemer voor de btw

Daarvoor stuurt u een brief naar uw belastingkantoor.

U kunt zich alleen aanmelden als ondernemer voor de btw als uw naam op de rekening van de energieleverancier staat. Uw partner kan dat dus níet. Zelfs niet wanneer u samen een (huwelijks)goederengemeenschap hebt.

Wat gebeurt er nadat u zich hebt aangemeld als btw-ondernemer?

U krijgt géén nieuw wachtwoord en gebruikersnaam waarmee u kunt inloggen bij ‘Inloggen voor ondernemers’. U gebruikt de inloggegevens die u eerder hebt gekregen.

Hebt u de afgelopen 18 maanden niet ingelogd met deze gegevens, of bent u ze kwijt? Bel dan de BelastingTelefoon. Daar kunt u nieuwe inloggegevens aanvragen.

Stap 2 U geeft uw rekeningnummer door

Met uw gebruikersnaam en wachtwoord logt u in bij Inloggen voor ondernemers. Vul het digitale formulier 'Wijziging rekeningnummer ondernemers' in. Dit formulier staat onder 'Overige formulieren'.

Hebt u al een rekeningnummer opgegeven voor een andere belasting of toeslagen? Dan mogen wij dat rekeningnummer niet automatisch gebruiken voor de btw. Daarom moet u nu uw rekeningnummer toch nog eens opgeven.

Stap 3 U vult uw btw-aangifte in

Dat doet u op dezelfde manier als iemand die nooit eerder is geregistreerd als btw-ondernemer. Lees meer bij Ik ben niet geregistreerd als btw-ondernemer – hoe vraag ik btw terug over zonnepanelen?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.