Niet meedoen met de kleineondernemersregeling (KOR)

Als u niet meedoet aan de kleineondernemersregeling (KOR), moet u met een aantal zaken rekening houden.

U doet ieder kwartaal btw-aangifte 

  • U geeft in die aangifte op hoeveel btw u moet betalen over uw stroomopbrengst. Meestal kunt u hiervoor een vastgesteld bedrag (forfait) gebruiken. Wilt u niet ieder kwartaal aangifte doen? Dan kunt u een schriftelijk verzoek indienen bij uw belastingkantoor om 1 keer per jaar aangifte te mogen doen over het hele jaar.
  • U trekt de btw over eventuele kosten voor de zonnepaneelinstallatie af. Denk aan onderhoudskosten of kosten voor een nieuwe omvormer.

U kunt op ieder moment kiezen om deel te nemen aan de KOR

Hebt u, toen u het formulier 'Opgaaf zonnepaneelhouders' invulde, niet aangevinkt dat u de KOR wilde toepassen? Dan kunt u zich later altijd nog aanmelden met het aanmeldformulier voor de kleineondernemersregeling

Houd er rekening mee dat wij 4 weken nodig hebben om uw aanmelding te verwerken. Uw deelname start dan het eerstvolgende tijdvak. Vanaf dat moment doet u geen aangifte meer. Als u ervoor kiest om alsnog mee te doen, dan betekent dat het volgende:

  • U doet mee voor een periode van ten minste 3 jaar. U kunt uw deelname niet tussentijds beëindigen. Ook niet om een grote investering te doen voor bijvoorbeeld een set zonnepanelen. Of om een ondernemersactiviteit zoals een eenmanszaak te starten. Uw deelname stopt alleen als de periode van 3 jaar voorbij is of als uw omzet boven de € 20.000 komt.  
  • Misschien moet u uw btw herzien. Bijvoorbeeld als u de KOR laat ingaan in het jaar van aanschaf van de zonnepanelen. Of als u meer dan € 2500 aan btw terugvraagt. Lees hier meer over waarom en hoe u uw btw moet herzien 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.