Zakendoen met het buitenland

Doet u zaken met buitenlandse handelspartners, dan speelt vaak de vraag: wie betaalt de btw? Ook krijgt u bij internationale handel te maken met belastingregels uit binnen- en buitenland. Lees hier alles over de fiscale regels als u zakendoet met het buitenland.

Afstandsverkopen, zoals e-commerce, en diensten voor particulieren in andere EU-landen

Bent u een Nederlandse ondernemer en levert u goederen in de EU aan klanten die geen btw-aangifte doen? Dan moet u die btw meestal aangeven in het EU-land waar u levert. Levert u diensten aan particulieren in andere EU-landen en moet u daar de btw betalen? Dan kunt u die btw ook op een vereenvoudigde manier aangeven.

Lees verder over...

Goederen en diensten naar andere EU-landen

Btw berekenen, facturen maken en aangifte doen. Wat moet u doen als u goederen of diensten levert aan klanten in andere EU-landen? Gaat het om goederen voor klanten die geen btw-aangifte doen? Of om diensten voor particulieren? Kijk dan bij 'Afstandsverkopen, zoals e-commerce, en diensten voor particulieren in andere EU-landen'.

Lees verder over...

Goederen en diensten afnemen uit andere EU-landen

Goederen en diensten die u koopt van een ondernemer uit een ander EU-land, zijn meestal belast in Nederland.

Lees verder over...

Zakendoen buiten de EU

Als u zakendoet buiten de EU, hebt u te maken met de btw-regels in ons land en de regels in het andere land.

Lees verder over...

Btw-identificatienummers controleren

Voor u is het belangrijk om te weten of uw klant inderdaad ondernemer is. Controleer daarom altijd het btw-identificatienummer van uw klant.

Lees verder over...

Btw terugvragen uit andere EU-landen

Hebt u btw betaald in een ander EU-land? En doet u daar geen btw-aangifte? U kunt de buitenlandse btw terugvragen via de Nederlandse belastingdienst.

Lees verder over...

Zie ook

Adressen buitenlandse belastingkantoren

Hebt u specifieke vragen over btw aan een belastingdienst van een ander EU-land? Kijk voor de contactgegevens van deze kantoren op de internetsite van de EU.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.