Import accijnsgoederen uit EU-landen

Importeert u accijnsgoederen uit EU-landen? U betaalt dan altijd in Nederland btw. Hoe u dat doet is afhankelijk van uw persoonlijke situatie:

  • U bent een ondernemer die btw-aangifte doet.
    Op uw btw-aangifte geeft u de belasting aan als verschuldigde btw voor een intracommunautaire verwerving. De in Nederland verschuldigde of betaalde accijns hoort bij de vergoeding waarover u de btw berekent.
  • U bent een ondernemer of organisatie die geen btw-aangifte doet.
    Maakt u gebruik van de landbouwregeling of bent u een ondernemer die uitsluitend vrijgestelde prestaties verricht? Of bent u een rechtspersoon die geen ondernemer is? Neem dan contact op met de BelastingTelefoon Douane.
  • U bent een ondernemer die is ontheven van zijn administratieve verplichtingen.
    U moet hiervoor een incidentele btw-aangifte indienen. U kunt deze aangifte schriftelijk aanvragen bij uw belastingkantoor. De in Nederland verschuldigde of betaalde accijns hoort bij de vergoeding waarover u de btw berekent.

Let op!

Importeert u accijnsgoederen van een ondernemer die zegt dat hij in zijn land onder een regeling voor kleine ondernemers valt, dan is de import niet belast met Nederlandse btw. Uw leverancier berekent de btw van zijn land.


 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.