Btw voor buitenlandse ondernemers

Is uw onderneming gevestigd buiten Nederland? En doet u zaken met Nederland? Dan krijgt u te maken met de Nederlandse btw-regels. In Nederland noemen we btw ook wel omzetbelasting.

Nieuw btw-identificatienummer voor Nederlandse eenmanszaken

Alle Nederlandse eenmanszaken hebben een nieuw btw-identificatienummer ontvangen om de privacy van ondernemers beter te beschermen. We adviseren EU-bedrijven om het nieuwe btw-identificatienummer van hun Nederlandse zakelijke klanten met een eenmanszaak op te vragen, ten minste vóór 1 januari 2020.

Btw berekenen bij goederen en diensten

U leest hier meer over Btw bij diensten en Btw bij goederen kopen en verkopen. Bijvoorbeeld hoe u in deze situaties btw berekent.

Btw aangeven, betalen en terugvragen

Wij leggen hier ook uit hoe u omgaat met btw aangeven en betalen. Vaak kunt u betaalde btw aftrekken of terugvragen. Als u in Nederland zaken doet en u levert geen goederen of diensten in Nederland maar maakt wel kosten waarvoor btw in rekening is gebracht dan kunt u de betaalde btw terugvragen.

Voor wie is deze informatie bedoeld?

Deze informatie is bestemd voor buitenlandse ondernemers die niet in Nederland gevestigd zijn en hier geen vaste inrichting hebben. Bent u wel in Nederland gevestigd, of hebt u hier een vaste inrichting? Dan gelden voor u dezelfde btw-regels als voor Nederlandse ondernemers.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.