Internetondernemers

De Belastingdienst scant regelmatig het internet om zicht te krijgen op (nieuwe) ondernemersactiviteiten. Daarbij kijken we of en hoe een ondernemer bij ons geregistreerd staat en op welke manier hij aan zijn fiscale verplichtingen voldoet.

Start u binnenkort een webwinkel? Kijk dan bij Startende ondernemer hoe u zich voorbereidt op uw fiscale verplichtingen.

 

Zakendoen met het buitenland

Diensten

Levert u online diensten in het buitenland of neemt u diensten af in het buitenland? Check met het online hulpmiddel 'Diensten in en uit het buitenland' of u de btw wel of niet moet aangeven.

Goederen

Levert u goederen in een ander EU-land aan een particulier of een afnemer die geen btw-nummer heeft? Check hier de afspraken die gelden bij afstandsverkopen.

Hobbyist of ondernemer?

Soms is het lastig te bepalen of uw werkzaamheden slechts een hobby zijn of dat er al sprake is van echt ondernemerschap.

Kosten voor uw onderneming

Om  uw onderneming van de grond te krijgen (en vervolgens draaiende te houden), moet u kosten maken. Sommige kosten zijn aftrekbaar.

Administratie opzetten

De administratie is een belangrijk onderdeel van uw onderneming. Met een goede administratie legt u vast wat er in uw onderneming gebeurt en houdt u overzicht. Welke documenten en bestanden zijn belangrijk? Hoe kunt u die het beste bewaren? En waaraan moet een digitale factuur voldoen?

Altijd op tijd aangifte doen?

Wilt u per e-mail een bericht ontvangen om u eraan te herinneren dat u aangifte moet doen? Ga dan naar het beveiligde gedeelte van onze internetsite.

Geef bij uw gebruikersinstellingen uw e-mailadres op en vink aan dat u e-mailberichten wilt ontvangen.

Speciaal voor uw btw-aangifte

Wilt u meer tips en hulpmiddelen voor een tijdige btw-aangifte en -betaling?

Kijk dan op Btw.

Kleineondernemersregeling

Hebt u een lage omzet? Dan hoeft u misschien minder, of zelfs helemaal geen btw te betalen. Of kunt u ontheffing krijgen van uw administratieve verplichtingen voor de btw.

Autoriteit Consument & Markt

Bij toezicht op het internet werkt de Belastingdienst samen met de Autoriteit Consument & Markt. Op de website ConsuWijzer worden consumenten geïnformeerd over hun rechten bij kopen via internet. De consument van vandaag kent zijn rechten, een goede website kan het verschil maken tussen koop of geen koop!

Tip: kijk ook eens naar het Stappenplan webwinkel starten op de website antwoordvoorbedrijven.nl

Werkruimte in huis

De meeste internetondernemers werken vanuit huis. Soms zijn de kosten van uw werkruimte aftrekbaar. Wilt u weten of dat ook voor u geldt?

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.