Richt uw administratie in

Richt uw administratie in. Dat is nodig om belastingaangifte te kunnen doen. U hebt daar zelf ook voordeel van. Met een goede administratie kunt u snel zien hoe uw onderneming ervoor staat. Lees meer over het belang van een goede administratie.

Wat moet ik bewaren in mijn administratie?

In uw administratie legt u alle gegevens over uw onderneming vast. De meeste gegevens van uw bedrijf legt u (eerst) digitaal vast. Ook als u deze gegevens afdrukt, moet u de digitale gegevens bewaren.

Ik steek nu al tijd in mijn onderneming en maak al kosten

Maakt u al kosten of steekt u al tijd in uw onderneming voordat u zich meldt bij de Kamer van Koophandel? Bewaar dan ook daarvan de bewijsstukken, zoals facturen en een overzicht van de uren die u maakt. 

Waaraan moet een factuur voldoen?

Facturen zijn een belangrijk onderdeel van uw administratie. Er zijn regels voor hoe u een factuur opstelt en wanneer u een factuur verstuurt. U kunt digitaal factureren.

Hoe lang moet ik mijn administratie bewaren?

U bent wettelijk verplicht om uw administratie 7 jaar te bewaren. In sommige gevallen, zoals bij gebouwen, moet u de gegevens langer bewaren. Voor andere gegevens zijn soms kortere termijnen mogelijk. Lees meer over het bewaren van uw administratie.

Zie ook

Meer informatie over administratie vindt u op ondernemersplein.nl

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.