Schrijf onderneming in bij Kamer van Koophandel (KvK), btw-nummer aanvragen niet nodig, u krijgt het na inschrijving bij KvK

Start u een onderneming? Maak dan een afspraak bij de Kamer van Koophandel en schrijf uw onderneming in in het Handelsregister. De Kamer van Koophandel geeft uw gegevens aan ons door. U hoeft uw onderneming dus niet apart bij ons aan te melden.

Hoe schrijf ik mij in?

In de meeste gevallen moet u persoonlijk langskomen bij de Kamer van Koophandel. Wilt u een eenmanszaak, vof, cv of maatschap inschrijven? Dan kunt u zich op dit gesprek voorbereiden met het formulier Voorbereiding gemeenschappelijke inschrijving startende onderneming. Hoe de inschrijving werkt en wat u verder mee moet nemen, leest u op de site van de Kamer van Koophandel.

Krijg ik meteen een btw-nummer?

Geeft u tijdens het inschrijven bij de Kamer van Koophandel alle gegevens door, die wij van u nodig hebben? Dan krijgt u direct een brief mee met uw btw-nummer. Wij bevestigen uw btw-nummer daarna per brief.

Hebt u niet direct alle gegevens bij de hand tijdens uw inschrijving? Wij gaan dan na of u ondernemer bent voor de btw. U krijgt dan binnen 5 werkdagen van ons een btw-nummer. 

Het kan zijn dat wij eerst nog meer informatie nodig hebben. In dat geval nemen wij telefonisch contact met u op.

Schrijft u uw onderneming wel in, maar ligt de daadwerkelijke startdatum in de toekomst? Dan krijgt u uw btw-nummer binnen 5 dagen na de startdatum.

Inschrijven KvK niet mogelijk?

In een aantal gevallen kunt u uw onderneming niet inschrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. In die gevallen moet u zich zelf bij ons aanmelden.

Dit doet u met het formulier 'Opgaaf Startende onderneming'. Dit formulier kunt u downloaden.

Welke veranderingen moet ik doorgeven?

De volgende veranderingen moet u in ieder geval doorgeven:

 

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.