Wat is een kansspel?

Er zijn 2 soorten kansspelen:

  • spelen waarbij de prijswinnaar wordt bepaald door toeval
    De deelnemers hebben in zo’n spel geen doorslaggevende invloed op de uitkomst. Wie geluk heeft, wint. Voorbeelden van deze kansspelen zijn loterijen, bingo's, weddenschappen en pokeren.
  • prijsvragen
    Bijvoorbeeld het oplossen van een puzzel of kennisquizzen. Er is geen prijsvraag als de deelnemer een wetenschappelijke of kunstzinnige prestatie levert. Dat geldt ook als de prijswinnaar een prestatie levert waarbij de inzending het algemeen maatschappelijk belang dient, bijvoorbeeld een plan voor verbetering van het milieu.

Wat is een internetkansspel?

Een internetkansspel is een kansspel waarbij de deelnemer tegen een computer speelt, of waarbij een computer het verloop van het spel bepaalt. Als een deelnemer van een kansspel alleen het internet gebruikt om te communiceren en niet om het spel te spelen, dan is er geen sprake van een internetkansspel maar van een ander kansspel. Denk hierbij aan het doorgeven van inzetten voor weddenschappen. Het maakt hierbij niet uit of het spel waar de weddenschap betrekking op heeft, in Nederland of daarbuiten wordt gespeeld.

Wat is geen kansspel voor de belasting?

Als een kleine groep mensen samen een kansspel speelt, is er geen sprake van een kansspel voor de kansspelbelasting. Anderen mogen dan niet meespelen. Hierbij moet u denken aan een gezin of een kleine vriendengroep.

Wat zijn binnenlandse kansspelen?

Kansspelen zijn binnenlands wanneer het kansspel wordt georganiseerd door een bedrijf of een vereniging die in Nederland gevestigd is.

Wat zijn buitenlandse kansspelen?

Kansspelen zijn buitenlands wanneer het kansspel wordt georganiseerd door een bedrijf of een vereniging die niet in Nederland gevestigd is.

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.