Teruggaaf dividendbelasting

Bent u als stichting, vereniging of andere rechtspersoon niet onderworpen aan vennootschapsbelasting? Of bent u een particulier? Dan kunt u de ingehouden Nederlandse dividendbelasting nu digitaal terugvragen. Op deze pagina leest u hoe u dat doet.

Hoe moet ik mij registreren?

U moet zich eerst registreren om dividendbelasting terug te kunnen vragen. Dat doet u door het formulier 'Registreren voor teruggaaf dividendbelasting' in te sturen. Dit formulier vindt u via Inloggen voor ondernemers. U hoeft zich maar 1 keer te registreren.

Geldt voor u het volgende?

  • U bent een particulier.
  • En u woont niet in Nederland.
  • En u vraagt dividendbelasting terug op grond van een belastingverdrag tussen uw woonland en Nederland. 

Dan gebruikt ook u het formulier dat u vindt via Inloggen voor ondernemers

Ik heb geen inloggegevens. Wat nu?

Dat hangt ervan af of u al een RSIN hebt.

Geen RSIN? 

Schrijft u zich eerst in bij de Kamer van Koophandel. U krijgt dan een RSIN en een gebruikersnaam en wachtwoord voor Inloggen voor ondernemers. Daar registreert u zich voor de teruggaaf dividendbelasting.

Bent u niet in Nederland gevestigd? Dan hoeft u zich niet eerst bij de Kamer van Koophandel in te schrijven. U registreert zich meteen met het formulier Registreren voor teruggaaf dividendbelasting.

Wel RSIN, maar geen inloggegevens?

Hebt u wel RSIN, maar geen inloggegevens? Dan registreert u zich met het formulier Registreren voor teruggaaf dividendbelasting. U krijgt binnen 8 weken uw gebruikersnaam en wachtwoord waarmee u kunt inloggen.

Hoe vraag ik dividendbelasting terug?

Door het formulier 'Verzoek teruggaaf dividendbelasting' in te vullen. Dit formulier vindt u via Inloggen voor ondernemers. Het formulier staat voor u klaar onder 'Teruggaaf dividendbelasting'. Vraag dividendbelasting terug voor ieder afzonderlijk kalenderjaar. Daarbij mag u meerdere teruggaafverzoeken per kalenderjaar indienen.

Ik ben een gemachtigde, hoe werkt het voor mij?

Lees hoe u voor een gerechtigde een teruggaafverzoek indient.

Als particulier die niet in Nederland woont, kunt u misschien nog meer dividendbelasting terugvragen

Controleer of u aan de voorwaarden daarvoor voldoet

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.