Belastingdienst actueel

21% btw voor de levering van een los docking station voor een elektronische handloep

14-04-2021

Een los docking station is geen optisch leesapparaat of bijzonder gezichtshulpmiddel voor slechtzienden, die gewoonlijk door een arts of een optometrist wordt voorgeschreven en individueel wordt aangemeten. De levering is daarom belast met 21% btw.

Een elektronische handloep is een optisch leesapparaat voor blinden en slechtzienden, die kleine stukken tekst kan voorlezen. De levering van een elektronische handloep is belast tegen het lage btw-tarief.

Bij een elektronische handloep kan een los verkrijgbaar docking station worden gebruikt. Door het docking station kan de elektronische handloep hele pagina’s scannen en voorlezen. Ook kan het docking station de elektronische handloep opladen.

Een los docking station is niet zelfstandig te gebruiken en daarom geen optisch leesapparaat. Het docking station is ook geen bijzonder gezichtshulpmiddel voor slechtzienden, dat door een arts of een optometrist wordt voorgeschreven en individueel wordt aangemeten. De levering van een los docking station is daarom belast met 21% btw.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.