Belastingdienst actueel

21% btw voor de levering van zuurstofcompressors en lege zuurstofflessen

18-10-2019

Een zuurstofcompressor en lege zuurstofflessen zijn geen toebehoren van een zuurstofconcentrator. De levering hiervan wordt daarom belast met 21% btw.

Een zuurstofconcentrator is een hulpmiddel dat zuurstof uit de omgevingslucht haalt. De zuurstof wordt vervolgens met behulp van de zuurstofconcentrator aan een patiënt toegediend. De levering van een zuurstofconcentrator met toebehoren is belast met 9% btw.

Met een zuurstofcompressor worden zuurstofflessen gevuld met de door een zuurstofconcentrator geproduceerde zuurstof. Een patiënt kan deze flessen gebruiken als hij of zij niet in de buurt van een zuurstofconcentrator is.

Een zuurstofcompressor en lege zuurstofflessen zijn geen toebehoren van een zuurstofconcentrator. De werking van de zuurstofconcentrator is namelijk niet afhankelijk van de compressor en de lege flessen. De levering hiervan valt daarom onder het btw-tarief van 21%. Dit geldt ook wanneer er tegelijkertijd een zuurstofconcentrator, die wel belast is tegen het 9% btw-tarief, wordt geleverd.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.