Belastingdienst actueel

2e 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2019' gepubliceerd

05-12-2018

U kunt de 2e uitgave van de 'Nieuwsbrief Loonheffingen 2019' downloaden. In deze 2e uitgave zijn 3 nieuwe onderwerpen toegevoegd. Verder zijn enkele onderwerpen aangepast.

In de Nieuwsbrief Loonheffingen 2019 vindt u informatie over de nieuwe regels vanaf 1 januari 2019 voor het inhouden en betalen van loonheffingen.

Meerdere uitgaven

Wij publiceren verschillende uitgaven van de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief vindt u naast nieuwe informatie ook alle informatie uit de vorige uitgave(n).

Als er een nieuwe uitgave verschijnt, kunt u dat hier lezen. Daarbij geven we duidelijk aan wat de aanvullingen en veranderingen zijn.

Aanvullingen en wijzigingen 2e uitgave

We hebben 3 onderwerpen toegevoegd:

  • Onderwerp 7: de voorwaarde recht op uitkering of arbeidsondersteuning bij de loonkostenvoordelen wijzigt.
  • Onderwerp 8: de bedragen voor de vrijwilligersregeling gaan omhoog.
  • Onderwerp 9: de ouderenkorting gaat omhoog.

Enkele onderwerpen zijn aangepast:

  • Onderwerp 1 (Belastingdeel heffingskortingen alleen nog voor inwoners van Nederland): onder het kopje 'Hoe bepaalt u van welk land een werknemer inwoner is?' is de informatie over waar je een woonplaatsverklaring aanvraagt, veranderd.
  • Onderwerp 3 (Aangifte loonheffingen: veranderingen en aandachtspunten): onder het kopje 'Verloonde uren bij stukloon' hebben we de beschrijving uitgebreid en verduidelijkt.
  • Onderwerp 5 (Auto's zonder CO2-uitstoot: bijtelling verandert): we maken nu onderscheid tussen elektrische auto's en auto's die rijden op waterstof.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.