Belastingdienst actueel

Aanvullende toelichting bij F-aangifte 2020

11-11-2020

Bent u contactpersoon voor de belastingzaken van iemand die dit jaar is overleden? Dan ontvangt u van ons de aangifte inkomstenbelasting 2020 voor een overledene (F-aangifte 2020), en een toelichting daarbij. Vanaf 19 november 2020 versturen wij tegelijk met de F-aangifte en de toelichting ook nog een aanvullende toelichting. Hebt u vóór deze datum al de F-aangifte 2020 en de toelichting ontvangen, en misschien de F-aangifte ook al ingevuld en opgestuurd? Dan ontvangt u tussen 11 en 27 november 2020 de aanvullende toelichting, samen met een brief met uitleg over de aanvullende toelichting.

Waarom is een aanvullende toelichting nodig?

Nadat de F-aangifte 2020 en de toelichting al waren gedrukt, heeft het kabinet vanwege de coronacrisis een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen kunnen gevolgen hebben voor de belastingzaken van de overledene. In de aanvullende toelichting leest u om welke maatregelen het gaat.

Gaat u de F-aangifte 2020 invullen?

Lees de aanvullende toelichting dan goed door. Daarin staat wanneer de coronamaatregelen gevolgen hebben voor de F-aangifte. En hoe u deze dan moet invullen.

Hebt u de F-aangifte al ingevuld?

Lees ook dan de aanvullende toelichting goed door. Kijk of u door de coronamaatregelen de F-aangifte anders moet invullen. Als dat zo is, kunt u een nieuwe F-aangifte aanvragen bij de BelastingTelefoon voor nabestaanden.

Wij bieden onze excuses aan voor het ongemak als u de F-aangifte voor een 2e keer moet invullen.

Hulp nodig bij het invullen van de F-aangifte?

Bel dan de BelastingTelefoon voor nabestaanden. Wij kunnen samen met u kijken of de coronamaatregelen van toepassing zijn. En wij leggen graag uit wat dit betekent voor het invullen van de F-aangifte.

Hebt u nog vragen?

Lees meer bij Coronamaatregelen en Na een overlijden.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.