Achterstand betalingsregeling bijzonder uitstel? Voorkom dat we deze intrekken! (update 5 juni 2023)

22-05-2023

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Bent u ondernemer en maakt u gebruik van de betalingsregeling voor de belastingschuld door het bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis (betalingsregeling bijzonder uitstel)? En voldoet u niet aan de voorwaarden voor deze betalingsregeling? Dan krijgt u waarschijnlijk half juli een brief waarin wij aankondigen dat wij de betalingsregeling intrekken. Voorkom dit en kom nu in actie!

Hoe groter uw betalingsachterstand, hoe moeilijker het voor u wordt om uw financiële problemen op te lossen. En als u nog steeds een betalingsachterstand hebt, trekken wij de betalingsregeling bijzonder uitstel in. U moet dan het hele bedrag van de belastingschuld die onder het bijzonder uitstel valt, inclusief de invorderingsrente en eventuele kosten, in 1 keer betalen.

Aan welke voorwaarden voor de betalingsregeling voldoet u niet?

U kunt achterlopen met het betalen van de termijnbedragen van de betalingsregeling bijzonder uitstel, of met het voldoen aan uw aangifte- en betalingsverplichtingen vanaf 1 oktober 2022, of met allebei. Wij hebben u hierover eerder al verschillende brieven gestuurd om u daarop te wijzen.

Bent u een brief kwijt waarin wij u hebben geïnformeerd over de betalingsregeling bijzonder uitstel? Belt u dan de BelastingTelefoon voor een kopie.

Wilt u weten hoe groot uw betalingsachterstand is?

Bij Wat is uw achterstand voor de betalingsregeling bijzonder uitstel? leggen wij uit hoe u daar achter kunt komen.

Kunt u tijdelijk de termijnen van de betalingsregeling bijzonder uitstel niet betalen?

Kijk dan of u 1 of meer aanpassingen van de betalingsregeling kunt aanvragen.

Kunt u nu niet op tijd voldoen aan uw nieuwe betalingsverplichtingen?

Dan kunt u misschien uitstel van betaling krijgen voor belastingschulden die u vóór 1 oktober 2022 moest betalen. Lees meer bij  Problemen met nieuwe betalingsverplichtingen?.

Verwacht u dat uw betalingsproblemen niet tijdelijk zijn?

Bij Ook op lange termijn betalingsproblemen? leest u waar u advies en hulp kunt krijgen.

Hebt u vragen?

Over het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis en onderwerpen die daarmee samenhangen, leest u meer bij Overzicht bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis.

Of bel de BelastingTelefoon: 0800 – 0543. Wij helpen u graag bij het verkrijgen van overzicht van uw betalingen. Ook kunnen we met u de verschillende mogelijkheden doornemen.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.