Belastingdienst actueel

Let op dat u ons niet belt via dure doorverbinddiensten

02-04-2021

Elk jaar zijn er rond de aangifteperiode doorverbinddiensten actief. Zij verbinden u door met de organisatie die u wilt bellen, bijvoorbeeld de Belastingdienst, en rekenen hiervoor hoge kosten. Onnodig, want direct bellen met de BelastingTelefoon is gratis.

Hoe herkent u een doorverbinddienst?

Begint het telefoonnummer met 0906 of 18? Dan belt u naar een doorverbinddienst en betaalt u onnodig belkosten. Zoekt u op internet naar een telefoonnummer? Dan zijn de eerste resultaten vaak van doorverbinddiensten. Niet van de organisatie zelf. Klik dus niet zomaar op het eerste zoekresultaat. Meer informatie vindt u bij Bel de BelastingTelefoon niet op een 0906- of 18-nummer.

Gratis nummer BelastingTelefoon 0800 - 0543

Bellen met een 0800-nummer is altijd gratis. Ook onze nummers beginnen hiermee. Hebt u vragen over uw belastingaangifte of over uw toeslag? Of wilt u een afspraak maken of een betalingsregeling aanvragen? Bel dan met de BelastingTelefoon op 0800 - 0543.

Andere vraag? We hebben nog meer gratis 0800-nummers voor onderwerpen zoals auto, nabestaanden en schenken. Kijk welk nummer u kunt bellen bij Telefoonnummers Belastingdienst.

Kijk uit voor verdachte telefoontjes

Ook oplichters zijn vaak actief in deze tijd. Zij bellen u en doen zich voor als medewerkers van ons. Check of u echt door de Belastingdienst wordt gebeld én hoe u een verdacht telefoontje meldt bij Hoe kan ik een verdacht telefoontje melden?

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.