Belastingdeurwaarders denken mee met ondernemers

04-05-2023

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Bent u ondernemer en maakt u gebruik van de betalingsregeling bijzonder uitstel vanwege de coronacrisis? En voldoet u niet aan de voorwaarden voor deze regeling? Dan kunt u bezoek krijgen van een belastingdeurwaarder. Die komt langs om samen met u te zoeken naar oplossingen voor uw betalingsachterstand.

Het is belangrijk dat u nu in actie komt!

De afgelopen maanden hebben wij meerdere brieven gestuurd om aan te geven dat u achterloopt:

  • met de termijnbedragen van de betalingsregeling
  • of met de aangifte- en betalingsverplichtingen vanaf 1 oktober 2022
  • of met de termijnbedragen van de betalingsregeling én de aangifte- en betalingsverplichtingen vanaf 1 oktober 2022

Wij willen voorkomen dat u in financiële problemen komt. Of dat wij zelfs de betalingsregeling moeten intrekken. De belastingdeurwaarder komt daarom persoonlijk langs om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe herkent u een belastingdeurwaarder?

Het gebeurt niet vaak dat iemand van de Belastingdienst bij u op de stoep staat. Wilt u zeker weten dat u te maken hebt met 1 van onze medewerkers? Vraag de belastingdeurwaarder dan zichzelf te legitimeren. Die zal dit altijd doen.

Niet thuis? Neem dan zelf contact op

Heeft de belastingdeurwaarder u gemist? Dan laat deze een brief achter. In de brief staan het telefoonnummer en de tijden waarop de belastingdeurwaarder bereikbaar is. Vindt u deze brief? Bel de belastingdeurwaarder dan binnen 7 werkdagen.

Hebt u vragen?

Bij Overzicht bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis vindt u meer informatie over de betalingsregeling bijzonder uitstel. U leest daar onder andere of u aanpassingen van deze regeling kunt aanvragen.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.