Betalen met iDEAL mogelijk

24-07-2023

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Betalen met iDEAL is niet meer weg te denken uit het Nederlandse betalingsverkeer. Belasting kunnen betalen met iDEAL is dan ook een lang gekoesterde wens van zowel burgers als de Belastingdienst en Dienst Toeslagen. Btw (omzetbelasting) betalen met iDEAL kon al langer maar vanaf nu is het mogelijk om ook andere betalingen te doen met iDEAL.

Welke belastingen en toeslagen kun je betalen met iDEAL?

Betalen met iDEAL is nu mogelijk voor inkomstenbelasting, Zorgverzekeringswet, huur-, kinderopvang- en zorgtoeslag en kindgebonden budget. In de komende jaren wordt dit uitgebreid.

Hoe betaal je met iDEAL?

Je kunt betalen met iDEAL vanaf het Overzicht betalen en ontvangen. Op dit moment kunnen alleen burgers gebruik maken van deze mogelijkheid. Maar in de toekomst kunnen ook zakelijke belastingen betaald worden met iDEAL.

Je kunt iDEAL gebruiken voor het betalen van het volledige bedrag van een aanslag. Je kunt er geen termijnbetalingen van een betalingsregeling mee betalen.

Voordelen van betalen met iDEAL

  • Je betaalt via je eigen bank in een veilige betaalomgeving.
  • Alle gegevens zoals bijvoorbeeld het betalingskenmerk worden alvast voor jou ingevuld. Je weet dus zeker dat een betaling direct en met het juiste kenmerk wordt verwerkt.
  • Het is voor veel mensen eenvoudiger en sneller.
  • Betaalgemak: het bedrag is inclusief eventuele invorderingsrente en kosten. Je hoeft die niet handmatig in te voeren. Dat scheelt tijd en maakt de kans op fouten kleiner.
  • We rekenen geen transactiekosten.

Natuurlijk blijft het mogelijk om gebruik te maken van onze andere betaalmogelijkheden.

Meer informatie

Lees meer over betalen met iDEAL.

Overzicht Betalen en ontvangen

Je hebt hier DigiD voor nodig.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.