Belastingdienst actueel

Nieuw: doorlopende machtiging voor ophalen van belastinggegevens via Digipoort

25-08-2021

Doet u als intermediair langdurig belastingzaken namens uw klant? En maakt u gebruik van machtigingen voor Serviceberichten Aanslag en/of gegevens van de vooraf ingevulde aangifte? Vanaf 1 september 2021 kunt u hiervoor doorlopende machtigingen laten registreren. Dat bespaart u en uw klant werk.

Met de doorlopende machtiging krijgt u langdurig automatisch de Serviceberichten Aanslag en/of gegevens van de vooraf ingevulde aangifte van uw klant binnen. En dat zonder dat u voor elk belastingjaar opnieuw om toestemming hoeft te vragen.

Hoe werkt een doorlopende machtiging?

U vraagt éénmalig de doorlopende machtiging aan met de software waarmee u Digipoort van Logius benadert. Wij vragen aan uw klant of wij voor toekomstige jaren zijn belastinggegevens aan u mogen sturen. Hij geeft per belastingmiddel toestemming. Dit is mogelijk voor de inkomstenbelasting, btw en vennootschapsbelasting. De jaarlijkse machtigingsbrief vervalt dan. U en uw klant kunnen op elk moment de machtiging weer intrekken.

Regel de doorlopende machtiging met uw softwareleverancier

Vanaf wanneer de registratie van de doorlopende machtiging kan, is afhankelijk van de software waarmee u de aanvraag registreert. Ga naar de website van uw softwareleverancier voor informatie per wanneer de softwareleverancier registratie van de doorlopende machtiging mogelijk maakt.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.