Aansluiting op het proces DMS aanvullende aangiften tijdelijk niet mogelijk

22-12-2023

Douane actueel

Nieuws volgen via RSS

Bent u een vergunninghouder met een vergunning Inschrijving In de Administratie van de Aangever (IIAA) voor een Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA) of een Schriftelijke Periodieke Aangifte (SPA)? En u wilt gebruik maken van de aanvullende aangifte in het nieuwe Douaneaangiften Management Systeem (DMS)? Door problemen met de verwerking van de aanvullende IIAA-aangiften, kunt u tijdelijk niet worden aangesloten op dit onderdeel.

Aansluiting voor het onderdeel aanbrengberichten-IIAA en de standaard procedure (opslag, in- en uitvoer) blijft wel gewoon mogelijk.

De Douane werkt aan een oplossing van dit probleem: vanaf 10 januari 2024 start een pilot waarbij een aantal vergunninghouders aansluiten op het onderdeel aanvullende aangifte. Afhankelijk van de uitkomsten, wordt de pilot verder uitgebreid. Zodra de problemen zijn opgelost, kunnen de overige vergunninghouders worden aangesloten. Een eventuele nieuwe ingangsdatum wordt dan (samen met de uitkomsten van de pilot) zo snel mogelijk aan u bekend gemaakt.

Hebt u een verzoek gedaan voor de informele fase en hebt u een plan van aanpak opgesteld voor aansluiting op DMS? De Douane beseft dat deze situatie uw planning kan verstoren en dat dit tot extra werk kan leiden. Er wordt dan ook alles aan gedaan om het proces van aansluiting voor de aanvullende aangifte zo snel mogelijk te hervatten. Zodra dit weer mogelijk is, gaat de Douane met de betrokken vergunninghouders in gesprek over een eventuele nieuwe migratiedatum.

Hebt u nog vragen? Stuur dan een e-mail aan: IIAA@douane.nl.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.