Belastingdienst actueel

EU Customs Trader Portal per 1 oktober 2019 in gebruik

20-08-2019

De Douane neemt per 1 oktober 2019 een nieuw Europees portaal in gebruik: het EU Customs Trader Portal.

Het EU Customs Trader Portal is ontwikkeld door de Europese Commissie. Via het portaal kunt u een vergunning AEO (Authorised Economic Operator) en een BTI (Bindende Tariefinlichting) aanvragen en beheren. Heeft uw bedrijf al een AEO-vergunning of BTI? Dan krijgt u binnenkort bericht van de Douane.

Tijdelijk 2 portalen

Naast het EU Customs Trader Portal blijft het EU Trader Portal bestaan. In dat portaal vraagt u grensoverschrijdende DWU-vergunningen aan. Er zijn dus tijdelijk 2 EU-portalen. Op termijn zal het EU Trader Portal opgaan in het EU Customs Trader Portal.

Eenmanszaken kunnen nu nog niet inloggen op de Europese Portalen. Er wordt hard gewerkt aan een technische oplossing om dit mogelijk te maken. Met die technische oplossing wordt ook het inloggen voor niet-eenmanszaken beter ondersteund. We informeren u zodra die oplossing gerealiseerd is.

Inloggen met eHerkenning

Om in te loggen op het EU Customs Trader Portal gelden dezelfde voorwaarden als voor het EU Trader Portal. Dat betekent dat u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 nodig hebt.

Gebruikt u het EU Trader Portal al? Dan kunt u voorlopig met uw huidige middel ook inloggen op het EU Customs Trader Portal. U krijgt bericht zodra daar iets in wijzigt.

Hebt u nog geen eHerkenning? Vraag dat dan aan via 1 van de erkende leveranciers. Meer informatie vindt u op www.eherkenning.nl. Houd u hierbij rekening met een doorlooptijd.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.