Belastingdienst actueel

Nieuwe cijfers voor dienstverlening Douane

10-10-2018

Op 3 oktober is in het overleg Douane-bedrijfsleven het Bewijs van Goede Dienst 2018 vastgesteld. Hierin geven bedrijven een beoordeling van de dienstverlening van de Douane. Bij het bewijs hoort ook een rapportage. Daarin ziet u wat we gedaan hebben om onze dienstverlening te verbeteren.

Ten opzichte van 2 jaar geleden waarderen bedrijven de dienstverlening van de Douane hoger. Voor geïntegreerd toezicht, waarde van AEO-certificering, en bereikbaarheid en toegankelijkheid is de score beter. Voor kennis en deskundigheid van medewerkers is het rapportcijfer een punt gedaald, hoewel nog steeds 94% van de bedrijven het douanepersoneel deskundig vindt.

Bewijs van Goede Dienst toetst dienstverlening Douane

Het Bewijs van Goede Dienst toetst de dienstverlening van de Douane op 10 normen die het bedrijfsleven belangrijk vindt.

Dat zijn bijvoorbeeld:

  • de bereikbaarheid en toegankelijkheid van douanesystemen
  • de administratieve lasten voor ondernemers
  • de inhoudelijke kennis en deskundigheid van de douanemedewerkers
  • de toegankelijkheid van de website

De Douane stelt het Bewijs van Goede Dienst sinds 2012 iedere 2 jaar vast. Het Bewijs van Goede Dienst is gestart als initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Vanaf 2018 worden de resultaten in het Bewijs van Goede Dienst ook gebruikt in de Rijksbegroting als verantwoordingsinstrument. De resultaten zijn daarin samengevat als 1 indexcijfer.

Meer weten?

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.