Oproep aan vergunninghouders IIAA om uitvraag DMS 4.1 in te vullen

01-09-2022

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

De Douane roept alle vergunninghouders IIAA – die te maken krijgen met de implementatie van het nieuwe aangiftesysteem DMS 4.1 – met klem op om de uitvraag van april 2022 in te vullen.

Hierover is in augustus een herinnering gestuurd. De gegevens van de uitvraag voor DMS 4.1 zijn nodig om een optimale planning te kunnen maken voor zowel de vergunninghouders als de Douane.

Geen aangifte meer mogelijk vanaf 1 juli 2023

Bedrijven die op 1 juli 2023 niet zijn aangesloten op het nieuwe aangiftesysteem DMS 4.1, kunnen vanaf die datum geen aangifte of aanbrengbericht via het oude systeem meer indienen bij de Douane. Terwijl wel aan de wettelijke verplichtingen voor het indienen van aangiften en aanbrengberichten moet worden voldaan. Dit kan grote consequenties hebben voor een bedrijf. Daarom dit dringende verzoek van de Douane aan de vergunninghouders om de uitvraag voor DMS 4.1 alsnog in te vullen.

Aanpassen vergunningen

De implementatie van DMS 4.1 heeft grote gevolgen voor het bedrijfsleven en de Douane. Naast de veranderingen op het gebied van de automatisering moeten ook de vergunningen IIAA (afhankelijk van de keuze van de vergunninghouder) worden aangepast of ingetrokken. Het gaat om de volgende IIAA-vergunningen: brengen In Vrije Verkeer (huidige GPA/SPA), Douane Entrepot (DE), Actieve Veredeling (AV), Bijzondere Bestemming (BB), en Tijdelijke Invoer (TI).

Voor meer informatie kunnen vergunninghouders een e-mail sturen naar het programmateam IIAA: IIAA@douane.nl

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.