Belastingdienst actueel

Planning aansluiting op DMS 4.0 gewijzigd

12-05-2022

De planning voor de aansluiting van het bedrijfsleven op het Douaneaangifte Management Systeem (DMS) 4.0 is gewijzigd. Vanaf 11 mei 2022 zouden aangevers die nu invoer- en/of opslagaangiften in Aangiftesysteem (AGS) doen, in fases worden aangesloten op DMS. In plaats daarvan begint de Douane zo spoedig mogelijk met de aangevers die opslagaangiften via de normale procedure indienen. Vanaf september 2022 starten wij met de aansluiting van aangevers die aangiften ten invoer en uitvoer doen.

Wij hebben onze planning aangepast omdat de koppeling met het systeem dat zorgt voor de inning van douanerechten pas in september 2022 beschikbaar is.

Binnenkort publiceren wij de nieuwe planning voor de invoering van DMS op onze website. Deze nieuwe planning zal tot stand komen in nauwe samenwerking met de koepelorganisaties Evofenedex, TLN/FENEX en de Alliantie Douane Softwareleveranciers. Ook volgens de nieuwe planning vindt de invoering van DMS in fases plaats.

Om de gevolgen van de vertraging zo klein mogelijk te maken, adviseren wij bedrijven en softwareleveranciers wel verder te gaan met de voorbereidingen op de migratie. Een handig hulpmiddel daarbij is het Stappenplan migratie van AGS naar DMS.

Lees meer over de overgang van AGS naar DMS.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.