PoUS: MRN van de T2L(F) in aangifte tijdelijke opslag vermelden

10-07-2024

Douane actueel

Nieuws volgen via RSS

Op 1 maart 2024 hebben wij het systeem Proof of Union Status (PoUS) in gebruik genomen. Dit systeem vervangt het papieren T2L(F)-document door een elektronische versie. Brengt u goederen binnen? Dan verwachten wij van u dat u in de aangifte tijdelijke opslag de Bill of Lading (B/L) gaat registreren met het master referentienummer (MRN) van de T2L(F).

Wanneer gaat u de B/L op de nieuwe manier registreren? Dat hangt ervan af of u voor het indienen van uw aangifte tijdelijke opslag (ATO) gebruikmaakt van een SDT-bericht (ICS) of van een TSD- of TSR-bericht (ICS2).

U gebruikt een SDT-bericht voor het indienen van de ATO (ICS)

Vanaf 6 juni 2024 vermeldt u het MRN in de ATO. Dit doet u binnen het veld 'supporting document/aanvullende referentie' op artikelniveau. Hier kunt u de T2L of T2LF aangeven met een MRN.

U gebruikt een TSD- of TSR-bericht voor het indienen van de ATO (ICS2)

Met de komst van ICS2 verdwijnt de 'C-status' in de ATO. In de nieuwe TSR/TSD kunt u bij 'supporting document' een document aangeven waarmee u de uniestatus aantoont. Hierbij is een documentnummer verplicht. Voor een T2L of T2LF moet u het MRN uit PoUS aangeven. Voor een factuur is dit het factuurnummer N825 (Document T2L) of C620 (Document T2LF).

Hebt u vragen?

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.