Belastingdienst actueel

Regel AEO en BTI vanaf 1 oktober digitaal

20-09-2019

Wilt u een verzoek indienen voor een vergunning AEO of voor een BTI? Vanaf 1 oktober 2019 doet u dat digitaal via het EU Customs Trader Portal.

U kunt dan via het EU Customs Trader Portal een nieuwe AEO-vergunning (Authorised Economic Operator) aanvragen, of een bestaande vergunning inzien. Vanaf eind januari 2020 kunt u via het portaal ook een wijziging doorgeven. Tot die tijd doet u nog dat per post, e-mail of telefoon.

Ook voor de BTI (Bindende Tarief Inlichting) gaat u voortaan naar het EU Customs Trader Portal. Log in voor het indienen van een nieuwe aanvraag of om een bestaande BTI te bekijken. Alleen BTI’s met een geldig EORI-nummer ziet u in het portaal. Bij BTI’s afgegeven voor 2017 is dat niet altijd het geval.

Eenmanszaak

Hebt u eenmanszaak? Dan kunt u het EU Customs Trader Portal helaas nog niet gebruiken. We werken hard aan een oplossing om inloggen ook voor u mogelijk te maken. Als het zover is, informeren we u hierover. Tot die tijd gebruikt u de papieren aanvraagformulieren.

Inloggen met eHerkenning

Om in te loggen op het EU Customs Trader Portal hebt u eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau 3 nodig.

Gebruikt u het EU Trader Portal al? Dan hebt al u eHerkenning en kunt u voorlopig ook inloggen op het EU Customs Trader Portal. U krijgt bericht zodra daar iets in wijzigt.

Hebt u nog geen eHerkenning? Vraag het aan via 1 van de erkende leveranciers. Houd wel rekening met levertijd.

Gebruik Chrome of Firefox

De EU-portalen werken alleen als u internetbrowsers Google Chrome 60 of Firefox 45 (of hoger) gebruikt.

Lees ook het nieuwsbericht EU Customs Trader Portal per 1 oktober 2019 in gebruik.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.