Belastingdienst actueel

Uitbreiding vervoersvergunningen in EU Trader Portal per 1 september

01-09-2021

Vanaf 1 september 2021 breiden we het aantal vergunningen dat u via het portaal kunt aanvragen verder uit. Via het EU Trader Portal vraagt u sinds 2019 uw grensoverschrijdende vergunningen aan en ook steeds meer vergunningen die alleen geldig zijn in Nederland.

We voegen vanaf 1 september 2021 de volgende vergunningen toe aan het EU Trader Portal:

  • ACE - Toegelaten geadresseerde
  • ACR - Toegelaten afzender
  • ACT - Toegelaten geadresseerde TIR
  • SSE - Verzegeling bijzonder model

Hebt u al 1 van deze vergunningen?

In juli 2021 hebben we u met een brief ge├»nformeerd over deze uitbreiding. Daarin gaven we aan dat we uw vergunningen migreren naar het EU Trader Portal.

Als uw vergunning aan de beurt is, nemen we vooraf contact met u op. We informeren u dan over de wijzigingen in uw bestaande vergunningen en vragen misschien om extra gegevens. Nadat wij uw vergunning(en) hebben gemigreerd, kunt u ze in het portaal inzien en wijzigen.

Wilt u 1 van deze vergunningen aanvragen?

U vraagt de vergunning digitaal aan in het EU Trader Portal. Log in op www.douane.nl en kies rechtsboven bij 'Inloggen' voor 'Inloggen voor douanezaken'. Gebruik de invulinstructies op onze pagina 'Overzicht douanevergunningen'.

Let op!

U kunt een vergunning alleen digitaal aanvragen. Alleen bedrijven met een hoofdvestiging buiten de EU kunnen nog het papieren aanvraagformulier gebruiken.

Inloggen met eHerkenning

Voor inloggen hebt u eHerkenning nodig met betrouwbaarheidsniveau 3. Hebt u nog geen eHerkenning? Maak dit dan zo snel mogelijk in orde.

Meer weten?

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.