Update: aantal artikelregels DMS aanvullende aangiften naar 400

16-05-2024

Douane actueel

Nieuws volgen via RSS

Sinds 14 mei kunt u met maximaal 400 artikelregels aansluiten op het Douaneaangiften Management Systeem (DMS). Eerder was dat met maximaal 250 artikelregels. In dit bericht leest u meer over de actuele stand van zaken.

Nieuwe release DMS

Op 14 mei 2024 is er een nieuwe release van DMS geïnstalleerd. Deze release is nu operationeel in de productieomgeving.

Maximaal 400 artikelregels

Op dit moment kunnen we aanvullende aangiften met maximaal 400 artikelregels verwerken. U kunt dus worden aangesloten als uw aanvullende aangifte niet meer dan 400 artikelregels bevat.

Voor een goede verwerking van aangiften met meer dan 400 artikelregels zijn aanvullende tests en analyses nodig. Zodra die zijn afgerond en aansluiting ook voor grotere aangiften mogelijk is, laten we dit weten.

Ook bij de aansluiting voor het onderdeel aanbrengberichten-IIAA en de standaardprocedure (opslag, in- en uitvoer) geldt een maximum van 400 artikelregels per aangifte of aanbrengbericht.

Meer informatie

Hebt u nog vragen of wilt u, met een maximum van 400 artikelen per aanvullende aangifte, aansluiten op DMS aanvullende aangifte? Stuur dan voor de normale procedure DMS een e-mail naar douane.dms.migratie@douane.nl.
Voor vragen over het aanbrengbericht en de aanvullende aangifte DMS stuurt u een e-mail aan: IIAA@douane.nl.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.