Belastingdienst actueel

Vanaf 1 september 2017: Single Window voor maritiem en lucht

28-04-2017

Vanaf 1 september 2017 kunt u meldingen voor de douaneprocessen Binnenbrengen, Uitgaan en Provianderen alleen nog elektronisch doen. Dit gaat via het Single Window voor maritiem en lucht. Dit is de nieuwe naam voor het Maritime Single Window.

Elektronisch melden kan vanaf 1 september, en niet vanaf 1 mei zoals we eerder hebben gemeld. We hebben dit besloten met Rijkswaterstaat, Veiligheid en Justitie, Defensie en Logius. Zo hebben we samen de tijd om een aantal ICT-problemen op te lossen.

We geven u graag voldoende voorbereidingstijd voor deze verandering. Daarom hebt u tot uiterlijk 29 december 2017 de tijd om u aan te sluiten op het Single Window voor maritiem en lucht. Bel voor informatie hierover met de Nationale Helpdesk Douane. Doe dit zo snel mogelijk, dan kunnen we u op tijd aansluiten.

Als u niet op tijd aansluit, kunt u vanaf 1 januari 2018 geen elektronische meldingen meer doorgeven voor de douaneprocessen Binnenbrengen, Uitgaan en Provianderen.

Meer weten

Op onze website leest u meer over Single Window voor maritiem en lucht . Hebt u nog vragen? Dan kunt u terecht bij de Nationale Helpdesk Douane.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.