Verstoringen: douanesystemen DMS, AGS en NCTS minder goed toegankelijk

19-06-2024

Douane actueel

Nieuws volgen via RSS

Door verstoringen zijn de douanesystemen DMS, AGS en NCTS de afgelopen tijd niet altijd beschikbaar geweest. We realiseren ons dat deze verstoringen grote impact hebben op uw productie- en logistieke processen. Aan een goede ondersteuning van de logistiek met zo min mogelijk verstoringen besteden wij veel tijd en energie. Dat hebben wij de afgelopen periode helaas niet waar kunnen maken. Onze excuses daarvoor.

Storingen in onze applicaties en een technisch probleem met de opslag binnen het datacenter van de Belastingdienst waren de oorzaken. We zijn druk bezig om in kaart te brengen wat de oorzaak is van de problemen in de applicaties en de opslag. Om het risico op verstoringen te verminderen maken we op korte termijn afspraken met de Belastingdienst en scherpen onze interne kwaliteitsprocedures aan.

Verbeteringen voor de toekomst

We zijn bezig om een digitale noodprocedure te maken. Dit moet leiden tot een betere continuïteit van onze logistieke processen. De komende tijd zetten we daar extra capaciteit op in. We houden u op de hoogte via de overleggen van het ODB.

Daarnaast beginnen wij met een extra onderzoek naar het mogelijk maken van online deployment. Dat betekent dat de systemen bij gepland onderhoud beschikbaar blijven, zodat u deze gewoon kunt gebruiken.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.