Webinar: Veranderingen Binnenbrengen en Tijdelijke opslag

09-11-2022

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Op woensdag 7 december aanstaande organiseert de Douane een webinar over de nieuwe processen voor binnenbrengen (ICS2 – Import Control System 2) en tijdelijke opslag (ATO – Aangifte tijdelijke opslag). Tijdens het webinar informeren wij u over wat de veranderingen in de processen voor u betekenen.

Deze wijzigingen zijn het gevolg van de nieuwe Europese douane wetgeving (DWU). Lidstaten en aangevers zijn verplicht de veranderingen in de processen binnenbrengen en tijdelijke opslag te verwerken in hun systemen en processen.

Nederland moet als EU-lidstaat uiterlijk eind juni 2023 aan de eisen voldoen voor de goederen die via de lucht de EU binnenkomen en voor de goederen die vervolgens onder de regeling tijdelijke opslag worden geplaatst. Uiterlijk 1 jaar later gelden de nieuwe processen ook voor de maritieme sector en voor goederen die via de weg of het spoor de EU worden binnengebracht.

Wat verandert er voor u?

Alle betrokken marktpartijen bij binnenbrengen en tijdelijke opslag krijgen te maken met veranderingen in de procedures en systeemspecificaties. Hiervoor moeten uw ICT-systemen worden aangepast en moet u gegevens soms eerder aanleveren.

Voor wie is het webinar?

Dit webinar is voor iedereen die goederen de EU binnenbrengt en onder de regeling tijdelijke opslag plaatst. Het maakt dus niet uit op welke manier u de goederen vervoert.

Wat kunt u verwachten tijdens het webinar?

De volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wat verandert er?
  • Wat is het tijdpad?
  • Hoe kunt u zich voorbereiden?
  • Waar kunt u terecht met uw vragen?

Hebt u vragen tijdens het webinar? Dan kunt u deze stellen aan het panel in de studio. Ook bij uw inschrijving kunt u een vraag stellen of een onderwerp aankaarten zodat wij daar in het webinar rekening mee kunnen houden.

Kunt u het webinar niet live volgen? Meld u dan toch aan. Na afloop ontvangt u een link waarmee u het webinar terug kunt kijken.

Inschrijven

Wilt u het webinar volgen? Meld u dan aan via onderstaande link.

Webinar Veranderingen Binnenbrengen en Tijdelijke opslag

Meer informatie over de veranderingen:

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.