Webinar: Veranderingen in het proces 'Uitgaan uit de EU'

20-10-2022

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Op woensdag 2 november organiseert de Douane voor bedrijven en softwareontwikkelaars 2 webinars over de veranderingen in het proces 'Uitgaan uit de EU' (Single Window). Deze veranderingen staan bekend onder de naam 'AES Uitgaan'.

Nederland moet uiterlijk eind november 2023 aan de eisen van het Automated Export System (AES) voldoen. Door deze EU-regelgeving moeten de Douane en aangevers aanpassingen doen in de systemen waarmee ze goederen registreren die de EU verlaten.

Dit kan gevolgen hebben voor u als bedrijf of softwareontwikkelaar. Graag praten wij u hierover bij tijdens 2 aparte webinars: 1 sessie voor softwareontwikkelaars en 1 sessie voor bedrijven (aangevers). Naast algemene informatie over AES Uitgaan, krijgt u tijdens dit webinar specifieke informatie die van belang is voor uw vakgebied.

Inschrijven

Wilt u het webinar volgen? Meld u dan aan via 1 van onderstaande links.

Via de chatfunctie kunt u tijdens het webinar vragen stellen aan het panel in de studio. Ook bij de registratie voor het webinar kunt u al een onderwerp opgeven of een korte vraag stellen. Het panel kan hier dan rekening mee houden tijdens de presentatie.

Bent u niet in de gelegenheid om het webinar live te volgen? Meld u dan toch aan, want u ontvangt na afloop een link waarmee u het webinar terug kunt kijken.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.