Belastingdienst actueel

Wijzigingen in op te geven preferentiële oorsprongsbewijzen bij aangifte Douane

27-03-2019

Op 30 maart 2019 worden er in het gebruikstarief (DTV) een aantal nieuwe preferentiële oorsprongsbewijzen toegevoegd. Verzoekt u om een preferentiële tariefbehandeling? Kijk dan of er wijzigingen zijn bij het invullen van uw invoer- of maandaangifte.

Een overzicht van de nieuwe preferentiële oorsprongsbewijzen met bijbehorende bescheidcodes:

• U045
Certificaten inzake goederenverkeer EUR-MED. 
• U048
Oorsprongsverklaring EUR-MED. 
• U161
APS factuurverklaring, gesteld op een factuur of ander handelsdocument door een exporteur in het betreffende begunstigde land van oorsprong, waarbij de totale waarde van de oorspronggoederen per zending niet hoger is dan € 6.000, overeenkomstig artikel 75 van Verordening 2015/2447.
• U162
Factuurverklaring of oorsprongsverklaring (niet het APS en ook niet in het EUR-MED-kader), gesteld op een factuur of ander handelsdocument door een exporteur in het land van oorsprong, waarbij de totale waarde van de oorspronggoederen per zending niet hoger is dan € 6.000.
• U163
Oorsprongsverklaring EUR-MED, gesteld op een factuur of ander handelsdocument door de exporteur in het land van oorsprong, waarbij de totale waarde van de oorspronggoederen per zending niet hoger is dan € 6.000.
Een gewijzigde toepassing geldt voor:
• N864
Factuurverklaring of oorsprongsverklaring, opgesteld door een exporteur op een factuur of op een ander handelsdocument.

Meer informatie

In het Codeboek Douane vindt u alle bescheidcodes. Kijk daarvoor in het onderdeel Aangiftebehandeling bij ‘T-03 BESCHEIDCODES’.


Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.