Einde koepelconvenant Nexia Nederland

07-03-2023

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Nexia Nederland en de Belastingdienst hebben het koepelconvenant Horizontaal Toezicht per 1 januari 2023 beëindigd. Dit is in goed overleg gebeurd.

Waarom is het koepelconvenant beëindigd?

Nexia Nederland had 3 kantoren die aan het convenant deelnamen. Recent zijn er belangrijke ontwikkelingen geweest, waaronder een fusie en wijzigingen in het lidmaatschap. Als gevolg hiervan heeft Nexia Nederland sinds 1 januari 2023 geen vaktechnisch bureau meer en voldoet het samenwerkingsverband niet meer aan de voorwaarden van het koepelconvenant. Nexia Nederland en de Belastingdienst hebben daarom besloten het koepelconvenant te beëindigen.

Afspraken met deelnemende fiscaal dienstverleners

Omdat het koepelconvenant is beëindigd, vervallen ook de onderliggende fiscaal dienstverlenersconvenanten. Wij maken afspraken met de 3 deelnemende kantoororganisaties over een overgangssituatie voor klanten die al aangemeld zijn. Zo laten we een overgang naar de nieuwe situatie zo goed mogelijk verlopen.

Opties om gebruik te blijven maken van horizontaal toezicht

De 3 deelnemers van het koepelconvenant van Nexia hebben 2 opties om gebruik te kunnen blijven maken van horizontaal toezicht:

  • aanmelden bij een andere koepelorganisatie met een koepelconvenant
  • aanmelden voor een zelfstandig fiscaal dienstverlenersconvenant

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.