Intermediairdagen 2022: er is weer een fysiek programma

03-10-2022

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Van 8 november tot en met 8 december 2022 organiseert de Belastingdienst de Intermediairdagen. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement voor fiscaal dienstverleners en salarisprofessionals. Het programma van de Intermediairdagen is ook dit jaar weer gevarieerd en biedt genoeg keuze. U komt toch ook?

De intermediairdagen bieden volop mogelijkheden om uw kennis te vergroten en uw mening te delen. Volg interessante sessies over actuele onderwerpen, ontmoet medewerkers van de Belastingdienst op de informatiemarkt en breid uw netwerk uit. De Intermediairdagen voor fiscaal dienstverleners en salarisprofessionals vinden plaats van 8 november tot en met 8 december 2022, op verschillende locaties in Nederland. Bent u niet in de gelegenheid om een live-bijeenkomst bij te wonen? U kunt de sessies ook online volgen van 12 tot en met 14 december 2022.

Nieuwe onderwerpen

Naast de gebruikelijke thema's als inkomstenbelasting, FIOD, loonheffingen, team fiscaal dienstverleners en btw, komen er 5 nieuwe onderwerpen aan bod:

 • DAC7
  Met ingang van 1 januari 2023 zijn online platformexploitanten verplicht om de inkomsten van verkopers, verhuurders en dienstverleners op hun platform aan de Belastingdienst te rapporteren. Tijdens deze sessie praten we u bij over de Europese richtlijn 'DAC7'.
 • Koepels & Belastingdienst
  Automatisering, toezicht, klantcontact en werk van intermediair en Belastingdienst veranderen. De vraag is: hoe? Meld u aan voor deze sessie en praat mee met een koepelorganisatie en de Belastingdienst aan de hand van stellingen over de digitale interactie met de Belastingdienst van de toekomst.
 • RVO
  Adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) vertellen u tijdens de voorlichtingssessie graag meer over de verschillende (financiële) regelingen die RVO in opdracht van diverse ministeries uitvoert. Na afloop beschikt u over actuele informatie om uw klanten goed te kunnen adviseren.
 • Starters
  In deze sessie geeft de Belastingdienst een toelichting op de startersbenadering en op de gevolgen die deze benadering voor u kan hebben. Verder horen we graag wat u van de nieuwe startersbenadering vindt.
 • Invordering
  Dit jaar staat de sessie Invordering geheel in het teken van het terugbetalen van de coronabelastingschulden. De terugbetalingsregeling start op 1 oktober 2022. Tijdens deze sessie informeert de Belastingdienst u over de laatste stand van zaken.

Inschrijven

De inschrijving is gestart. Alle leden van Forum Salaris (FSA) en Forum Fiscaal Dienstverleners (FFD) krijgen automatisch via e-mail een uitnodiging om zich in te schrijven. Meld u op tijd aan op de inschrijfpagina om zeker te zijn van een plaats.

Volledig programma

Bent u benieuwd naar het complete programma van de Intermediairdagen 2022? Kijk dan op Programma IMD 2022. Hier vindt u meer informatie over de sessies en de stands.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de locaties, de datums en de community? Kijk dan op de internetsite Intermediairdagen. Hier vindt u ook antwoorden op algemene en veelgestelde vragen over de Intermediairdagen 2022.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.