Belastingdienst actueel

Kindgebonden budget na stopzetten niet automatisch hervat

20-02-2019

Had u vroeger kindgebonden budget, maar is dat gestopt? Het is dan mogelijk dat u daarna opnieuw in aanmerking kwam voor kindgebonden budget. Bijvoorbeeld omdat uw inkomen of het inkomen van uw partner is gedaald. Of omdat u gescheiden bent en daardoor minder inkomen in uw huishouden hebt. Of u hebt nog een kind gekregen.

Soms hadden wij het kindgebonden budget weer moeten uitbetalen

Als u op dat moment zorgtoeslag, huurtoeslag of kinderopvangtoeslag kreeg, wisten wij genoeg van uw situatie om te controleren of u recht op kindgebonden budget had. Helaas hebben wij dat niet gedaan. Mogelijk hebt u daardoor een bedrag aan kindgebonden budget gemist.

Hoe kunt u het misgelopen kindgebonden budget alsnog krijgen?

U kunt voor 2018 en 2019 nog kindgebonden budget aanvragen met Mijn toeslagen. Kindgebonden budget voor 2018 kunt u nog aanvragen tot 1 september 2019.

Voor het gemiste kindgebonden budget voor de jaren 2013-2017 onderzoeken wij hoe we dat gaan herstellen. Zodra we meer weten, kunt u dat lezen in een update van dit bericht.

Wij vinden het vervelend als u de afgelopen jaren geld hebt misgelopen dat u misschien goed had kunnen gebruiken. Wij bieden onze excuses hiervoor aan.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.