Belastingdienst actueel

Kans op langere wachttijden bij de BelastingTelefoon

28-02-2022

Houdt u rekening met de mogelijkheid dat de BelastingTelefoon de komende tijd misschien minder goed bereikbaar is. Dit komt vooral door een tekort aan personeel en tegelijkertijd een verwachte toename van het aantal telefoontjes over de belastingaangifte. Wij doen er alles aan om u zo snel en goed mogelijk te helpen en lange wachttijden te voorkomen. Onze excuses voor het eventuele ongemak. Wij hopen op uw begrip.

Informatie op de website en hulp via sociale media

Hebt u al op onze website gekeken? Deze is verbeterd, waardoor u veel informatie makkelijker kunt vinden. Bijvoorbeeld over aangifte doen. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden of begrijpt u de uitleg niet? Dan helpen wij u graag verder. Weet u dat u uw vraag ook aan ons kunt stellen via Twitter, Facebook en Instagram?

Grootste schaarste aan personeel raakt ook de BelastingTelefoon

De historisch krappe arbeidsmarkt gaat aan ons ook niet voorbij en zorgt bij de BelastingTelefoon voor onderbezetting. Het landelijk tekort aan personeel komt door de sterke economische groei, lage werkloosheid, en de versoepeling van de coronamaatregelen. De onderbezetting bij de BelastingTelefoon kan de komende tijd extra merkbaar zijn, omdat Nederland weer massaal belastingaangifte gaat doen. Zeker de 1e paar weken van maart is het traditioneel erg druk met telefoontjes. Lees meer bij Kans op langere wachttijden bij de BelastingTelefoon.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.